De Prelaat v.o.f

De Prelaat v.o.f. is een tuinderij die aardappelen, groenten en fruit verbouwd. Wij verbouwen voor de groothandel Aartsen en voor T.O.P., bloemkool en broccoli. Aartsen verkoopt de broccoli en bloemkool voornamelijk aan groentewinkels, T.O.P. verwerkt bloemkool tot grondstof voor o.a. piccalilly en sandwichspread.

In augustus wordt de winterbloemkool geplant. Deze wordt pas het volgende jaar geoogst in maart tot half mei. Vanaf half maart tot eind juli planten wij broccoli. De oogst hiervan begint eind mei en gaat door tot half november. In juli wordt ook herfst bloemkool geplant. Die wordt geoogst in november tot half januari (als het niet vriest).

De prelaat beschikt tevens over een winkel waarin een breed scala aan groenten, fruit en aardappelen worden verkocht. In deze winkel worden zoveel mogelijk eigen producten aangeboden. De prelaat teelt zodoende het gehele jaar door een scala aan gewassen. Dit zorgt voor een aanbod in o.a. allerlei soorten sla, andijvie, rode bieten, sperziebonen, snijbonen, peultjes, courgette, diverse soorten kool en natuurlijk aardappelen en aardbeien. Om een zo compleet mogelijk aanbod te bieden verkopen wij tevens producten van collega-telers uit de buurt.

Sinds 2017 kunnen wij u tevens onze eigen asperges aanbieden die sinds 2016 op het land groeien. Het lukt om op onze grond, die wat zwaarder is dan de echte limburgse aspergegrond, toch een mooie en vooral lekkere asperge te telen.